Adgangskrav

ADGANGSKRAV

Adgangsgivende uddannelser

Uddannelsen som handels- eller salgselev hos XL-BYG er særligt relevant for dig, der har bestået EUX inden for butik og handel eller grundforløb 2 i detailhandel.

Dog er der også en række andre uddannelser, der er adgangsgivende for elevuddannelsen hos XL-BYG.

Det kunne eksempelvis være, hvis du er student. Hvis du har en gymnasial uddannelse, skal du følge et særligt afkortet grundforløb på 5 uger for HHX og på 10 uger for STX, HF og HTX.

Hvis du er over 25 år, vil du blive betragtet som voksenelev, hvilket betyder, at du starter med en realkompetencevurdering, der ofte fører til et kortere grundforløb.

Hvis du ikke har en af ovenstående uddannelser, er det også muligt at tage et længere grundforløb, der giver dig adgang til elevuddannelserne.

Få et grundforløb designet til dig

For at blive handels- eller salgselev hos XL-BYG skal du opfylde uddannelsens overgangskrav.

Det betyder, at du skal have opnået et gennemsnit på 2,0 i tre grundfag på C-niveau og to grundfag på D-niveau, samt bestå en grundforløbsprøve i et uddannelsesspecifikt fag.

Hvis du er i tvivl om du opfylder adgangskravene, kan du forhøre dig hos uddannelsesvejlederen på din lokale handelsskole og få udarbejdet en individuel plan for dit uddannelsesforløb.

Du kan finde mere infomation om de specifikke adgangskrav på Uddannelsesguidens og Uddannelsesnævnets hjemmeside:


Gå til Uddannelsesguiden
Gå til Uddannelsesnævnet

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte XL-BYG direkte.

Kontakt vores HR- og uddannelseskonsulent

HR- og uddannelseskonsulent hos XL-BYG, Mette J. Brund, kan kontaktes via mail mbr@xl-byg.dk, eller på telefon: 87 45 42 12.

Ansøg i dag

Tag første skridt mod en elevuddannelse, der styrker dig både fagligt og personligt.

Ansøg her

Hos XL-BYG får du en dagligdag med mange forskellige udfordringer. Du får kontakt med mange mennesker, og vi forventer, at du tager ansvar og løser opgaverne selvstændigt.

Trine fra GO' til PRO på 2 år - bliv elev i XL-BYG 2018
Trine fra GO' til PRO på 2 år - bliv elev i XL-BYG 2018
XL-BYG tagplader
XL-BYG trae